Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Педиатърът д-р Пламен Масларски говори в студиото на БНТ

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Педиатърът д-р Пламен Масларски говори в студиото на БНТ
Коментари Харесай

Педиатър: Децата не са основните разпространители на коронавируса

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Педиатърът доктор Пламен Масларски приказва в студиото на Българска национална телевизия за вероятността децата да се главните разпространители на болестта от ковид:  

" Няма още сигурни данни по какъв начин Ковид работи при децата, само че се следи при тях по-бързо протичане поради по-силно изразена назална секреция, което основава предпоставки за по-лесно заразяване. Но няма доказателства, че се развива по-тежко този вид при подрастващите. 300 деца се били следени в Австрия. Те популяризират вируса както и учителите. Протича при тях с лека симптоматика. Но има и възпитаници без признаци. 

Те нямат толкоз рецептори, за които вирусът се залавя, само че и ресническият епител при тях още не е атрофирал поради редица нападателни дразнители от околната среда. Освен това децата по-често боледуват от вирусни инфекции и имунитетът им е квалифициран. Те нямат толкоз съпътстващи болести. 

Не е правилно, че децата са главните разпространители на ковид, по-скоро при тях той протичат безсимптомно и се разнася по-лесно. Безсимптомното протичане не е добре проследено и има единствено догатки за него. 

Освен това децата мъчно устоят с маска. 42% от децата са инфектирани у дома. Никой няма да стои у дома с маска. 8% са инфектирани при мероприятия и единствено 3% - в детски заведения. В учебните заведения са малко повече от градините. Разликата идва от метода на напредване и другарство. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР